Echalaz - Amanda Echalaz

Amanda Echalaz.jpg

sopraan


Geboren in Durban (Zuid-Afrika) op 29-09-1976. In de Welsh National Opera zong zij in 2001 de rol van eerste bruidsmeisje in Le Nozze di Figaro, en in 2003 als bloemenmeisje in Parsival. Zij won bij verschillende zangcompetities, in 2001 de tweede prijs bij de John Ireland Song Competition, in 2002 de Rita Hunter Competition weer de tweede prijs en in 2003 de Great Elm Vocal Award. Zij ontving in 2003 de Bayruth beurs en was datzelfde jaar finalist bij de Kathleen Ferrier Singing Competition.

Amanda Echalaz deed mee aan de Royal Opera House Masterclass series met Robert Tear, uitgezonden door de BBC, en met de Masterclass met Dame Gwyneth Jones (Wagner). In 2005 zong zij als Fiordiligi in Cosi fan Tutte voor de English Touring Opera. In dat jaar vertegenwoordigde zij Zuid-Afrika in de Cardiff Singer of the World en in 2008 maakte zij haar debuut in Covent Garden in de wereldpremière van de opera The Minotaur (*Harrison Birtwistle). Bij het Opera Holland Park zong zij de titelrol van Tosca, waar zij een negatief applaus ontving. Zij zong Tosca met een trillende stem. Nu is zij echter "de Tosca" van deze generatie. In het seizoen 2009/2010 vertolkte zij Liù in Turandot, en Tosca bij de Englisch National Opera. Veel belangrijke rollen volgden, gezongen in de grootste operahuizen over de hele wereld.

Haar concertrepertoire bestaat uit o.a. Sea Symphony (*Vaughan William), Requiems van Verdi en Brahms, de Messiah van Handel, Elijah van Mendelssohn, Stabat Mater van Dvorák, Four last Songs van Strauss en de Wesendonck Lieder van Wagner.

In haar vrije tijd houdt Amanda Echalaz van lezen en zwemmen.


* Salomé (*R.Strauss)(Brussel 28-01-2012/ De Munt / La Monnaie)(Salome)(sopraan)