Zeiser-Celesti - Marco Zeiser-Celesti

Marco Zeiser-Celesti.jpg

koor / dirigent

Marco Zeiser Celesti is vanaf 1994 als plaatsvervangend koordirecteur in dienst van de Oper Bonn.
Hij komt aan zijn dubbele achternaam, omdat hij een Italiaanse vader en een Duitse moeder heeft.
Hij is geboren in Rome is daar opgegroeid en heeft tot zijn 16e levensjaar alleen Italiaans gesproken.
Duits leerde hij pas op school, maar in zijn gymnasiumtijd sprak hij weer alleen Italiaans.

Na twee jaar studie kunstgeschiedenis koos hij echter voor de muziek. Eerst een pianostudie aan de Roomse Acedemie Santa Cecilia. Daarnaast studeerde hij compositie (privé lessen) bij Alessandro Cusatelli. In 1994 behaalde hij zijn diploma dirigeren bij Michael Gielen en koorleiding bij Walter Hagen-Grol in Salzburg. Hij kwam tot deze keuze omdat hij het vak van pianist te eenzaam vond. Hij wilde met anderen samen werken.

Ook nam hij deel aan vele internationale Meestercurcussen, (Wenen, Nürnberg, Szeged). Al tijdens zijn studie deed hij ervaring op als muzikaal assistent en lerraar. Hij werkte in vershillende operahuizen, o.a. in het Hessisches Staatstheater Wiesbaden aan Die Mutter van (*Grunauer) en Rigoletto, het Salzburger Landestheater, en in de Oper der stadt Bonn waar hij ook ervaring opdeed als dirigent.

In 2002 werd hij koorleider en kaplmeester aan de Städtischen Bühnen Osnabrück. Sinds het seizoen 2005/2006 is hij koordirector aan het Staatstheater Kassel, en sinds september 2005 geeft hij leiding aan het koor van de Musikakademie der Stadt Kassel.

Zijn pianostudie begon op 7 jarige leeftijd, en al vanaf zijn kinderjaren heeft hij bovendien altijd gecomponeerd. In zijn spaarzame tijd schrijft hij ook filmmuziek. 
 

* Il Barbiere di Siviglia (*Rossini)(Bonn 08-06-1996 / Oper der Stadt Bonn)  

* Rigoletto (*Verdi)(Bonn 09-04-2000 / Oper der Stadt Bonn) 
* Rigoletto (*Verdi)(Bonn 06-05-2000 / Oper der Stadt Bonn)