Dirigenten p-t

Thorau - Justus Thorau

Justus Thorau

dirigentGeboren in 1986 in Berlijn.

Sprenger - Christopher Sprenger

Christopher Sprenger

dirigent


Geboren in Paderborn (1966). Hij volgde aan de hogeschool voor muziek in Detmold een pianostudie bij Prof. E. Lasheras en Prof. H.U. Kunze. Daarnaast kreeg hij les in dirigeren van Prof. G. Neidlinger (Detmold), Til Köster (Frankfurt) en Konrad v. Abel (Munchen). Vaak begeleide hij optredens van liederen en kamermuziek.

Rhorer - Jérémie Rhorer

Jérémie Rhorer.1.jpg

dirigent


Geboren in Parijs 1973. Aan het Concervatoire National Supérieur studeerde hij klavecimbel, analyse en compositie. Hierna werd hij assistent van Marc Minkowski en daarna van William Christie.

Muhai Tang

Muhai Tang.jpg

dirigent


De Chinees Muhai Tang, voormalige chef-dirigent van de Filharmonie, zal in Vlaanderen zijn eerste opera leiden. Hij is bekend met de westerse en oosterse muziekcultuur en wordt ook uitermate geschikt geacht om deze Italiaanse opera Madama Butterfly, die gaat over een Japanse geisha te leiden.

Pescó - Zoltán Pescó

dirigent  

Pescó, algemeen directeur aan de Rheinoper is geboren in Hongarije. Hij beëindigde zijn muziekstudie met een diploma in componeren aan de Franz-List-Hochschule in zijn geboorteplaats Budapest. In 1966 werd hij dirigent en afdelingschef aan de Deutche Oper Berlin, en was daarnaast docent aan de Berlijnse HDK. In 1970 had hij een opzienbarend debuut aan de Mailänder Scala, die de start van een internationale carrière inluidde.

Soltesz - Stefan Soltesz

Stefan Soltesz.jpg

dirigent  

Stefan Soltesz, geboren in Hongarije, volgde zijn studie aan de Wiener Hochschule für Musik und darstellende Kunst. Zijn leraar was Hans Swarowsky, en van hem kreeg hij les in piano en componeren. Als dirigent werkte hij in Wenen en Graz, en als assistent van Karl Böhm, Christoph von Dohnányi en Herbert von Karajan voor de Salzburger Festspielen.