Enders - Werner Enders

Werner Enders e

tenor  

De tenor / kamerzanger Werner Enders werd door Walter Felsenstein in 1955 naar de Komische Oper Berlin gehaald. Hij vertolkte de rollen van Andreas, Cochenille, Franz en Pitichinaccio in Hoffmanss Erzählungen. Dackel en Schulmeister in Das Schlaue Füchslein, Flaut in Sommernachtstraum, König Bobèche in Ritter Blaubart, Frosch in Die Fledermaus.

Ook in vele andere rollen heeft hij aan de Komische Oper Berlin een belangrijke bijdrage geleverd. Sinds 1957 is hij kamerzanger en in 1962 kreeg hij de Nationalpreis für Kunst und Literatur. Vanaf 1993 is Werner Enders Erelid aan de Komische Oper Berlin.

In het seizoen 2002/2003 was hij op het toneel te zien als Alcindor in La Bohème, als Frosch in Die Fledermaus, als Njegus in Die lustige Witwe, als Guiseppe in La Traviata, als Don Curzio in Le Nozze di Figaro en als Süffle, de professor van de zoölogie in Der Vogelhändler

Werner Enders werd door Walter Felsenstein in 1955 naar de Komische Oper Berlin gehaald. Hij vertolkte de rollen van Andreas, Cochenille, Franz en Pitichinaccio in Hoffmanss Erzählungen, Dackel en Schulmeister in Das Schlaue Füchslein, Flaut in Sommernachtstraum, König Bobèche in Ritter Blaubart, Frosch in Die Fledermaus. Ook in vele andere rollen heeft hij aan de Komische Oper Berlin een belangrijke bijdrage geleverd.  

*  La Traviata (*Verdi)(Berlijn 20-11-1997 / Komische Oper)(Guiseppe)(tenor)(J) 

 

†    Overleden op 02-12-2005