Zurabishvili - Zurab Zurabishvili

Zurab Zurabishvili.jpg

tenor


De tenor Zurab Zurabishvili is geboren in Tiflis (Georgie) en studeerde hier van 1988 tot 1994 aan het concervatorium. Vanaf 1994 tot 2002 kreeg hij les aan het Mozarteum in Salzburg. Daarnaast bekwaamde hij zich ook in acteren en volgde masterklasses bij Bernd Weikl en Paata Burchuladze.

Hij behaalde meerdere prijzen waaronder de 11 internationale zangwedstrijden "Ferruccio Tagliavini" van 2003 tot 2006 gehouden in het theater Augsburg, van 2006 tot 2010 gehouden in het Staatstheater Darmstadt. Hij was hier te zien in de rol van Cavaradossi in Tosca, Manrico in Il Trovatore, Erik in Der Fliegende Hollander, Mauritio in Adriana Lecouvreur, Eléazar in La Juive (de Jodin) (*Halévy), Don Carlos, Calaf in Turandot en als Radames in Aïda.

Als gast stond hij op de planken in Chemnitz o.a. als Don José in Carmen, Des Grieux in Manon Lescaut en Alfredo in La Traviata. Ook als gast was hij te bewonderen in Erfurt, Bielefeld, Hagen, Karlsruhe, Saarbrücken, Mannheim, München als Carlo in I Masnadieri, Graz, Innsbruck, Salzburg, aan de Staatliche Shambyl-Philharmonie Alma-Ata (Kasachstan), de Staatsoper Tiflis en het Teatro Regio in Turijn.

Als nieuw lid van het Aalto-Theater had hij zijn debuut in Essen als Caravadossi en in het seizoen 2010/2011 zong hij o.a. als Radames, Rodolfo in La Bohème, Tebaldo in I Capuleti e i Montecchi en als Rodolfo in Luisa Miller.


* I Capuleti e i Montecchi (*Bellini)(Essen 19-03-2011/ Aalto-Musiktheater Essen)(Tebaldo)(tenor)(concertante uitvoering)

* La Traviata (*Verdi)(Essen 12-05-2012 / Aalto-Musiktheater Essen)(Alfredo Germont)(tenor)

* Eugen Onegin (*Tsjaikovski)(Essen 09-12-2012 / Aalto-Musiktheater Essen)(Vladimir Lenski)(tenor)