Ivanova - Emiliya Ivanova

Emiliya Ivanova

sopraan


Geboren in 1982. Zij begon haar studie opera-uitvoering op 14 jarige leeftijd in Vrasta en ging daarna studeren bij Blagovesta Karnobatlova aan de National Musik Academy "Pancho Vladigrov" in Sofia. In 2005 werd zij aan die academie Bachelor in opera-zang en in 2006 behaalde zij daar haar Master titel. Emiliya Ivanova kreeg een studiebeurs en een baan aangeboden na de Young Voices competition bij de National Opera in Sofia. Zij nam deel aan verschillende nationale- en internationale opera-competities, kreeg onderscheidingen en won de 1e prijs tijdens de National Competition "Hristo Brambarov" in Sofia (2006) en de 2e prijs in 2008 bij de Lirico sperimentale "A.Belli" competitie in Spoleto (Italie).

In het Music Theatre Sofia debuteerde zij als Pamina in Die Zauberflote, en zong zij de rol van Gilda in Rigoletto in het Teatro Nuovo di Spoleto. Ook was zij te zien als Amina in La Sonnambula, Camiletta in Don Falcone (*Jommelli), Fauno Ascanio in Alba, Sandrina in La Finta Giardiniera en in de titelrol van Lucia di Lammermoor.

Op het concertpodium zong zij als soliste met het National Philharmonic Choir in Sofia, trad zij op als solo sopraan o.a. met het Charpentier`s Te Deum, het Requiem van Fauré en Gounod`s Messe Solennelle. Zij nam deel an Master-classes gegeven door o.a. Renato Bruzon, Bernadet Manca di Nissa en Raina Kabaivanska.

In haar vrije tijd geniet Emiliya Ivanovaj van joggen, wandelen met de hond en lezen.


* La Sonnambula (*Bellini)(Bonn 21-10-2011/Oper der Stadt Bonn)(Amina)(sopraan)(Lisa)(sopraan)

* Norma (*Bellini)(Bonn 31-03-2013/Oper der Stadt Bonn)(Clotilde)(mezzosopraan)