Polzin - Alexander Polzin

Alexander Polzin

decor


Geboren in Berlijn 1973. Alexander Polzin volgde een opleiding als steenhouweren en beeldhouwer. Sinds 1991 is hij zelfstandig beeldouwer, schilder, graficus en decorbouwer. In de afgelopen jaren boekte hij succes in meerdere artistenhuizen, zoals in het International Artists House Herliya (Israël). de EHT Zürich (Zwitserland) en in de Villa Montalvo (USA).

Na een werk-presentatie aan het Getty Center (Los Angeles) gaf hij talrijke exposities in Israel, Hongarije, Roemenie, Frankrijk, Italie, Zwitserland en in San Francisco en New York. Hij bedacht decors voor dans-, toneel-en operaproducties. o.a. aan de Staatsoper Berlin, het Staatsschauspiel Schwerin, Schauspiel Frankfurt, en het Deutschen Theater Berlin.

Daarnaast was hij gastdocent  aan de ETH Zürich en aan de University of California in Santa Cruz. Het zwaartepunt van zijn werk is de Sculptuur in openbare ruimten. Voorbeelden hiervan zijn "Der Gefallen Engel" voor het Collegium Helveticum Zürich, het "Giordano Bruno Denkmal" aan de Postdammer Platz Berlin en "Das Paar" bij de Oper National Bastille Parijs.

Alexander Polzin heeft voor de Deutsche Oper am Rhein het decor gemaakt voor de opera Rigoletto (*Verdi).


* Rigoletto (*Verdi)(Düsseldorf 05-01-2013 / Deutsche Oper am Rhein)