Yastrebova - Victoria Yastrebova

Yastrebova

sopraan


Geboren in Rostov on Don (Rusland). Zij studeerde af aan de muziek-faculteit van het Taganrog Pedagogical Institute, en in 2000 aan het Rostov State Rakhmaninov Concervatoire waar zij les kreg van Khudoverdova. In 2002 zat zij op de Mariinsky Academy voor jonge zangers en werd later solist in Mariinsky. Zij werd geëerd als artiest van de Republic van Noord Osetia-Alania (Rusland) en was winnaar van het International Moniuszko Vocalisten Competition in 2004. In datzelfde jaar won zij de International Rimsky-Korsakov Competitie van jonge operazangers.

In 2009 debuteerde zij aan het Royal Opera House in Londen in de rol van Oksana in Cherevichki (De Tsarina`s slippers)(*Tschaikovsky). Zij zong in opera`s en concerten in landen over de hele wereld, in o.a. de Carnegie Hall, John F. Kennedy Center, Baden Baden. Bayerische Staatsoper, Savolinna Festival en de Barbican Hall. Tijdens concerten zong Yastrebova regelmatig het Requiem van Verdi en de negende Symphonie van Beethoven o.l.v. Valery Gergiev en Adrian Leaper.

In 2011 had zij haar debuut in de Scala. Zij was te zien als Donna Anna in Don Giovanni, Michaela in Carmen, Tosca in de gelijknamige opera, Cio-Cio-San in Madama Butterfly, Tatiana in Eugen Onegin, Violetta in La Traviata, Desdemona in Otello, Mimi en Musetta in La Bohème, Elletra in Idomeneo en de titelrol in Iolanta. Maria in Mazepa, Corinna in Il viaggio a Reims, Amelia in Simon Boccanegra, Elisabeth de Valois in Don Carlos, Nedda in I Pagliacci en Freia in Das Rheingold.

Victoria Yastrebova behoort tot het vaste ensemble van het Maiinsky Theatre in St. Petersburg.


* Eugen Onegin (*Tsjaikovski)(Essen 09-12-2012 / Aalto-Musiktheater Essen)(Tatjana)(sopraan)