Youn - Samuel Youn

Samuel Youn

bas / bariton 

Samuel Youn studeerde zang in Seoul en aan het Conservatorio G. Verdi in Mailand. Bij internationale zangwedstrijden behaalde hij prijzen o.a. bij Toti dal Monte (Treviso), Chung-Ang (Seoul), Franz Schubert (Genua), Francesco Albanese (Neapel), Riccardo Zandonai (Rovereto) en Premio Caruso.

Met zijn uitgebreide repertoire kwam hij in Azie en Europa. Voor de Italiaanse opera had hij zijn debuut aan Teatro Manzoni in Rome, waar hij de rol zong van Oroveso in Norma. In het Teatro Communale di Treviso zong hij de rol van Mephisto in Faust (*Gounod).

Vanaf het seizoen 1999/2000 is hij lid van het ensemble van de Bühnen der Stadt Köln. Hier was hij te zien in La Traviata, in De zaak Makropulos (*Janáček), in Hänsel und Gretel, in Billy Budd, in Die Liebe zu den drei Orangen, in Rigoletto, im Der Rosenkavalier, en in Don Giovanni. In het seizoen 2003/2004 speelt Samuel Youn de rol van Douphol in La Traviata en Gunther in Die Götterdämmerung.

Tijdens de Bayreuther Festspielen zong hij in Parsifal. Daarna zong hij de rol van Timur in Turandot, van Alidoro in La Cenerentola, van Nazarener 1 in Salome, van Don Fernando in Fidelio en van Monnik in Don Carlos.  
 

* Eugen Onegin (*Tsjaikovski)(Keulen 11-10-2000 / Bühnen der Stadt Köln)(Trifon Petrovitsj)(bas)  

* Die Zäuberflöte (*Mozart)(Keulen 20-12-2003 / Bühnen der Stadt Köln)(Spreker)

* Tristan und Isolde (*Wagner)(Keulen 27-03-2009 / Bühnen der Stadt Köln)