Flores - Alfons Flores

Alfons Flores.jpg

decor  

De loopbaan van Alfons Flores begon in 1978 met zijn ontwerp voor Zaptera Prodigiosa (*Frederico Garcia Lorca) onder de regie van Enric Flores voor het theatergezelschap GAT waarvan hij medeoprichter was. Hij ontwierp het decor voor meerdere voorstellingen van de werken van Adamov, Beckett, Büchner, de Rojas, de Fillippo, de Vega, Dostojevski, Dagom, en vele andere werken. Hij werkte regelmatig samen met de regisseur Calixto Bieto voor de opera Lulu (*Berg) in Basel, La Fanciulla del West (*Puccini) in Stuttgard, Manon en Macbeth in Frankfurt, Die Entführung aus dem Serail en Madama Butterfly an de Komische Oper Berlin, Un ballo in Maschera, Don Giovanni en Wozzeck in het Liceu van Barcelona.

Voor de creatie van Die Heilige Johanna der Schlachthüfe en La Cabeza del Dragón kreeg hij in 1996 de Prijs van Kritiek van de stad Barcelona, wat de aanzet betekende voor een vele opdrachten in verschillende Spaanse Theaters. Voor het Teatro Lliure verzorgde hij de decors van o.a. En Attendant Godot (Samuel Becket), Piazzolla Hora Cero (Piazzolla), een openingsvoorstelling voor het Forem Barcelona in 2004 en Window of the City een voorstelling voor de Wereldexpo 2010 in Shanghai.

In 2000 kreeg hij de Kritiekprijs voor de beste decorontwerper van de Stad Dublin. Projecten van hem waren o.a. Carmen in Teatro Massimo van Palermo en Basel, Le Grand Macabre in Barcelona, La Traviata in Gelsenkirchen, opnieuw Die Entführung aus dem Serail in de Komische Oper Berlin en Le Duc D`Albe in de Vlaamse Opera van Antwerpen en Gent.

 

* Il Mondo Della Luna (*Haydn)(Eindhoven 20-03-1999/Stadsschouwburg / Opera Zuid)  

* Carmen (*Bizet)(Eindhoven 19-05-2007/Stadsschouwburg / Opera Zuid)
 
* Le Duc D`Albe (*Donizetti)(Gent 02-06-2012 / Vlaamse opera)

* Die Csárdásfürstin (*Kalman)(Düsseldorf 14-12-2013/Oper am Rhein)