Weigner - Ansgar Weigner

Ansgar Weigner

regie


Geboren in 1975 in Stolberg bij Aken. In Bonn studeerde hij aan de Rheinischen Friedrich-Wilhelms-Universitat muziekwetenschappen, kunstgeschiedenis en Duitse taal en letterkunde. Na veel toekijken en assisteren ging hij werken aan de Semperoper Dresden, het Saarländische Staatstheater Saarbrücken, het Badische Staatstheater Karlsruhe en aan de Deutsche Oper am Rhein Düsseldorf. Hij werkte samen met de reggiseurs Christov Loy, Marco Arturo Marelli, Dominik Neuer, Helen Malkowsky en Phillipp Himmelmann.

Sinds het seizoen 2004/2005 is Weigner als regie-assistent en als avondspelleider verbonden aan het Hessischen Staatstheater Wiesbaden. Hij hielp met de regie van Siegfried, Croesus (*Reinhard Keiser), Boris Godunov en Coso fan Tutte. Ook bij de producties van de "Johannes-Passion" en Don Carlos onder de regie van Dietrich Hilsdorf werkte hij als assistent.

Hij had de regie over de solo-programma's "Hattest Du mich angesehen... - Lieder und Arien lustvoll hingereichtet", " Zum Sch(r)ein heilig`und Lesungen", en "Heiligengeschichten". Daarnaast werkte hij in dat seizoen als vrije regisseur aan de revue-operette Im Weisem Rössl (*Ralph Benatzky), Der Vetter aus Dingsda aan het Hessischen Staatstheater Wiesbaden, Die Fledermaus en Der Schmied von Gent (*Franz Schreker) in het Theater Chemnitz, en aan Cosi fan Tutte in Theater St. Gallen.


* Die Liebe zu den drei orangen (*Prokofjev)(Krefeld 19-12-2010 / Theater Krefeld)


 

* Frau Luna (*Lincke)(Krefeld 23-10-2016 / Theater Krefeld)