Kebour - Fabrice Kebour

Fabrice Kebour.png

licht

Zijn eerste productie was in 1987 in New York, waar hij vakkundig de lichtpresentatie verzorgde bij verschillende Broadway producties, zowel als assistent en proffesional. Hierdoor kreeg hij in 1989 de mogelijkheid om samen met de grote lichtontwerpers te werken voor de United Scenic Artists. Na hier twee jaar met succes te hebben gewerkt werd hij lid van USA 829.

Van 1991 tot 1995 was hij in Parijs waar hij werkte voor de Cameron Mackingtosh producties. Uitvoeringen van Les Misérables waren te zien in Madrid, Dublin, Edinburgh, Singapore en Hong Kong. Van Miss Saigon in Stuttgard en Scheveningen. De afgelopen 20 jaar waren zijn lichtontwerpen te bewonderen in Japan, het Midden Oosten, Frankrijk, Duitsland, Australie, Zwitserland, Spanje, Italië, Engeland, de USA en Canada. Hij werkte voor de grote Operahuizen waaronder het Kennedy Center, de Opera National de Paris, de Wiener Staatsoper, de Bregenzer Festspiele, de Scala, de Arena van Verona en de Opéra Royal De Wallonie.

Drie maal kreeg hij nominaties voor het beste lichtontwerp van de prestigieuse French Molière theatrical awards. Terwijl hij nog steeds lid is van de United Scenic Artists 829 heeft hij zich ook aangesloten als lid van de IALD (International Association of Lighting Desiners) en is hij president van de French Lighting designer association "Union des Créateurs Lumière". Met meer dan 150 producties in 20 jaar werd Fabrice Kebour een van de belangrijkste licht-designers in Europa.

 
* I Puritani (*Bellini)(Luik 12-04-2002 / Opéra Royal De Wallonie)

* Le Duc D`Albe (*Donizetti)(Gent 02-06-2012 / Vlaamse opera)