Oknina - Irina Oknina

Irina Oknina.jpg

sopraan


Geboren in Moskou. Zij begon met een studie voor koor-dirigent, maar veranderde van richting en ging van 1994 tot 1999 zang en acteren studeren aan de Hogeschool voor Beeldende Kunst in Moskou . Daarnaast volgde zij meestercursussen bij Mstislav Rostropowitsch en Zubin Mehta. In het centrum voor operazang deed zij in 2002 ervaring op onder de leiding van de zangeres Galina Wischnewkaja en de dirigent Mstislav Rostropowitsch.

Zij werkte regelmatig samen met het Staats Simphonie Orkest Moskou o.l.v. de dirigent Ergeij Skripa, o.a. in de Stabat Mater van Pergolesi. In 2003 zong zij de concertante als Natasha in Krieg und Frieden en de liederencyclus The Poet' s Echo van Benjamin Brittan.

Sinds het seizoen 2004/2005 is zij lid van het ensemble van het Theater Bonn. Hier was zij te bewonderen als Tatjana in Eugin Onegin, Donna Anna in Don Giovanni, Violetta in La Traviata, Gravin Almaviva in Le Nozze di Figaro en Margarethe in Faust.

In het seizoen 2008/2009 zong zij de rol van Amalia in Un Ballo in Maschera en van Adiana in Adriana Lecouvreur. In 2010 Káta in Káta Kabanova.

* Káta Kabanova (*Janácek)(Bonn 05-06-2010 / Oper der Stadt Bonn)Katja (Kát`a)(sopraan/lyrisch)

* Carmen (*Bizet)(Bonn 20-02-2011 / Oper der Stadt Bonn)(Micaëla)(sopraan)