Otelli - Claudio Otelli

Claudio Otelli.jpg

bariton 


Claudio Otelli is in 1960 geboren in Wenen. Hier studeerde hij zang aan der Musikhochschule. Hij ontving een beurs bij het Richard-Wagner-Vereins tijdens de Bayreuther Festspielen. Het repertoire van deze Oostenrijkse bariton omvat een breed spektrum, zowel van de klassieke als hedendaagse opera, en hij geeft zijn vertolkingen muzikaal zowel als uitvoerend gestalte. De regiesseurs waar hij mee werkten waren o.a. Nicolas Bieger, Martin Kusej, Calixto Bieito en David Pountney.

Vanaf 1986 werkte hij aan de Studio van de Wiener Staatsoper en maakte hier deel uit van het ensemble. Met gastoptredens kwam hij in Berlijn, Bonn, Frankfurt, Luik, Salzburg, Athene, Barcelona, Parijs, Tokio en Zürich.

Vanaf 1994 werkt hij vrijblijvend in de bekende theaters van Europa, de USA en Japan. Zo zong hij aan het Aalto-Theater als Graaf Almaviva, Marcello, Mandryka, Telramund en Gregor in "Elegie für junge Liebende", tijdens het Savonlinna Festival als Orest, aan de Semperoper Dresden als Mandryka, aan de Staatsoper Stuttgard Graaf Tamare in Die Gezeigneten, aan de Mailander Scala Gunther, in Turijn Oliver, in Straszburg Amforas, in Lyon Don Pizarro, in Nepal Hertog Blauwbaard,in Gent de titelrol in Galilée (*Jarrel), en in vele Duitse theaters.

Hij heeft meegewerkt aan vele opnames voor TV, CD en video, zoals de rol van Giordanos in Andrea Chénier, in Don Giovanni, in Kleider machen Leute (*Zemlinsky), in La Fanciulla del West (*Puccini), en in I Medici (*Leoncavello). Ook maakte hij een CD met ballades. In het seizoen 2010/2011 zong hij aan de Komischen Oper Berlin de rol van Don Pizarro in Fidelio en als Markies de la Force in Gespräche der Karmelitinnen (*Poulenc).

* Les Contes d`Hoffmann (*Offenbach)(Aken 05-01-1994 / Theater Aachen)(Coppélius)(Dr. Miracle)(Dapertutto)(bariton)

* I Pagliacci (*Leoncavello)(Aken 26-04-1994 / Theater Aachen)(Tonio)(Taddeo)(bariton)  

* La Forza del Destino (*Verdi)(Aken 09-02-1995 / Theater Aachen)(Don Carlos di Vargas)(bariton) 
* La Forza del Destino (*Verdi)(Aken 02-03-1995 / Theater Aachen)(Don Carlos di Vargas)(bariton)  

* Nabucco (*Verdi)(Aken 12-04-1996 / Theater Aachen)(Nabucco)(bariton) 
* Nabucco (*Verdi)(Aken 18-04-1996 / Theater Aachen)(Nabucco)(bariton) 

* Carmen (*Bizet)(Antwerpen 06-03-1998 / Sportpaleis Antwerpen)(Escamillo)(bariton)