Vakula - Iryna Vakula

Iryna Vakula.jpg

mezzosopraan


Iryna Vakula studeerde zang in Lemberg en Keulen. Al tijdens haar studie zong zij als Olga in Eugen Onegin (*Tschaikowsky) in de Lemberger Oper. Van 2006 tot 2008 was zij lid van het jeugd ensemble van de Deutsche Oper am Rhein. Sinds het seizoen 2008/2009 behoort zij hier tot het  vaste ensemble.
Zo was zij te zien in de rol van Olga en Angelina in La Cenorentola, Annina in La Traviata, Alisa in Lucia di Lammermoor, Marthe in Faust (*Gounod), Giannetta in L`elisir d`amore, Zaïda in Il Turco in Italia, Hänsel in Hänsel und Gretel, Magd in Jenufa, Bloemenmeisje in Parsifal, Sesto in Giulio Cesare in Egitto (*Händel), Zulma in L`Italiani in Algeri, tweede dame in Die Zauberflöte, Mercedes in Carmen, Siegrune in Die Walküre, Suzuki in Madama Butterfly, Cherubino in Le Nozze di Figaro en Falke in Die Frau ohne Schatten (*Strauss).

Bij gastoptredens was zij te zien in het Stadttheater Bern en de Staatsoper Hamburg. In het seizoen 2015/2016 stond zij op de buhne als Hänsel, Siegrune, Alisa als tweede dame en als Dryade in Ariadne auf Naxos.


 

* Carmen (*Bizet)(Düsseldorf 26-02-2016 / Deutsche Oper am Rhein)(Mercédès)(mezzosopraan)


* Lucia di Lammermoor (*Donizetti)(Düsseldorf 17-06-2016 / Oper am Rhein)(Alisa)(mezzosopraan)