Varano - Giuseppe Varano

Giuseppe Varano.jpg

tenor


Giuseppe Varano was 16 jaar toen hij begon met zingen. In 2002 behaalde hij zijn diploma aan het Concervatoire A. Corelli in Messina. Van november 2002 tot juli 2003 volgde hij de Corso di Alto Perfezionamento Vocale Voci (georganiseerd door de Fondazione Arturo Toscanini) in Parma, met Alain Billard voor zanglessen en Beppe Tomasi voor acteren. Ook kreeg hij lessen in zangtechniek en repertoire van Maria Christina Orsolato.

In 2003 had hij zijn debuut als Alfredo in La Traviata in het Teatro Verdi in Busseto. Hierna was hij te zien in Spoleto als Edgardo in Lucia di Lammermoor, Pinkerton in Madama Butterfly en als Osmida in Didone Abbandonata (*Galuppi), ter gelegenheid van de 60e verjaardag van de Teatro Lirico Sperimentale foundation, waarvan ook een CD opname is verschenen.

In 2007 nam hij de rol op zich van Edgardo in een productie van de "Italiaanse Associazione Lirica e Concertistica" en kwam hij terug naar Spoleto voor de rol van Rodolfo in La Bohème. In 2009 stond hij voor de eerste maal op de buhne van de Oper Leipzig, wederom als Rodolfo onder de regie van Peter Konwitschnys. Enin de rol van Alfredo was hij opnieuw te zien in de Oper Messina.

Verder zong hij als Pinkerton in het Teatro Comunale in Bologna en Faust in Palma de Mallorca, de rol die hij ook in het Teatro Massimo Bellini in Catania zong. In 2010 ging Giuseppe Varano o.a. naar het Festival in Savonlinna als Pinkerton. Met het "Requiem" van Donizetti was hij bij het Festival Donizetti in Bergamo, en met de "Messa da Requiem" van Verdi in Helsingborg.

Over de hele wereld nam hij deel aan verschillende concerten. Hiervoor kreeg hij veel lof, zowel van het publiek als van de kunstcritici.

 

www.giuseppevarano.com

* La Bohème (*Puccini)(Düsseldorf 03-10-2010 / Deutsche oper am Rhein)(Rodolpho)(tenor)