Van der Linden - Gijs Van der Linden

Gijs Van der Linden

tenor


Gijs Van der Linden zong in het Antwerps Kathedraalkoor o.l.v. Jan Schrooten en ging daarna naar her Concervatorium in Antwerpen. Hij volgde zijn zangopleiding bij Gidon Saks en Marcos Pujol in Gent. Ook nam hij deel aan Masterclasses bij Bart Van Oort, Lucienne Van Dijk, Pascal Bertin, Greta De Reyghere, Carol Yahr, Jan Van Elsacker, Françoise Lasserre, Claire Michon en Agnes Melon.

In 2005 had hij zijn debuut met het Requiem (*Mozart) o.l.v. Robert Ruscoe. Operarollen die hij vertolkte waren, Quint in The Turn of the Screw, Eisenstein in Die Fledermaus, Aeneas in Dido and Aeneas, boodschapper in Samson and Dalida bij de Vlaamse Opera, Rodriguez in Don Quichotte en Knappe in Parsival in De Munt, Belmondo in Die Entführung aus dem Serail, Is it Love, Eurimaco in Il Ritorno d`Ulisse in Patria aan de Vlaamse Opera.

In het seizoen 2011/2012 zong hij als lid van de Vlaamse Opera als Jack O´Brien & Tobby Higginns in Aufstiegund Fall der Stadt Mahagony, Don Luigino in Il Viaggio a Reims, Trabucco in La Forza del Destino, Carlos in Le Duc D´Albe en Remendado in Carmen


* Aida (*Verdi)(Gent 21-06-2011/De Vlaamse Opera Gent)(Een bode)(tenor)

* Le Duc D`Albe (*Donizetti)(Gent 02-06-2012 / Vlaamse opera)(Carlos)(tenor)