Mumford - Peter Mumford

Peter Mumford.jpg

licht - decor & kleding


Peter Mumford studeerde aan de Central School of Art in London decorbouw bij Ralph Koltai. In 1969 werd hij medeoprichter van de experimentele theatergroep Moving Being van de regisseur Geoff Moore, voor wie hij tot 1978 werkzaam was als decorbouwer en lichtdesigner. Hierna gaf hij les aan de London Contempory School of Dance en werkte hij samen met veel jonge choreografen, waaronder Siobhan Davies, Richard Alston en Ian Spink.

Begin jaren 80 was hij lichtdesigner bij de moderne dansgroep Second Stride, en werkte een tiental jaren met hen. De jaren daarna verzorgde hij het licht voor talrijke andere dansgroepen en projecten, o.a. voor het London Contempory Dance Theatre, de Rambert Dance Company, de Siobhan Davies Company en voor Moving Being. Ook ging hij ontwerpen maken voor de opera, kleding en licht voor Parsifal aan de Welsh National Opera (1978), licht voor The Overgrown Path (Robert Holman) in Royal Court (1985).

In 1987 was hij medeoprichter van de Film- en TV productiefirma Dancelines Productions, produceerde hij films voor Channel 4 en de BBC en kreeg hij talrijke prijzen toegekend, o.a. de IMZ Opera Screen, de Dance Screen Award en een Emmy voor Het Zwanenmeer, een TV uitvoering van Matthew Bourne. Als regisseur werkte Peter Mumford aan Die Hamletmaschine (Heiner Müller) in het St. Stephens Theatre Cardiff en aan The Man with Footsoles of Wind (Kevin Volans) in de Almeida Opera.

een van zijn laatste werken was voor Faust (Gounod) en La Damnation de Faust (Berlioz) aan de Enlish National Opera, Alice voor Scottish Ballet en Much Ado About Nothing (veel gedoe om niets)(Shakespeare) in het Wyndham Theatre in Londen.

 

* La Traviata (*Verdi)(Gent 14-06-2003 / Vlaamse opera)

* La Damnation de Faust (*Berlioz)(Antwerpen 14-10-2012 / De Vlaamse Opera)