Ferede - Sarah Ferede

Sarah Ferede

mezzosopraanDe mezzosopraan Sarah Ferede komt uit Hamburg. Als meisje van acht zong zij al mee bij de Hamburgse "Alterspatzen", het kinderkoor van de Staatsoper Hamburg. Als zestienjarige deed zij mee aan de wedstrijd "Jugend musiziert". Hier werd zij opgemerkt door een lid van de juri, Charlotte Lehmann, een bekende zangpedagoge en zelf een bekende concert-zangeres. Van haar kreeg Sarah privé-les en twee jaar later won zij bij de Bundeswettbewerb Berlin "Jugend musiziert" in de categorie Solozang en ook met Duo Liedgesang. Hierna behaalde zij nog meer prijzen bij het Bundeswettbewerb-Gesang, de Wiesbadener Mozartpreis en de Competitione dell`opera der Semperoper Dresden.

In het seizoen 2006/2007 kwam zij bij het Landestheater Coburg en zong daar o.a. als Nancy in Martha (*Friedrich von Flotow) en Meg Page in Fallstaff (*Verdi).
In het seizoen 2007/2008 behaalde zij de Franz-Josef Weisweiler beurs bij de Deutschen Oper Berlin en stond daar op het toneel met talrijke rollen. In 2008 had zij haar debuut als Carmen in het Theater für Niedersachsen Hildesheim.

Sinds 2008/2009 was zij lid van het Staatstheater Braunschweig en zong daar o.a. als Suzuki in Madama Butterfly, dochter (hoofdrol) in de eerste-premiere van Baruchs Schweigen (*Ella Milch-Sheriffs), Orlofsky in Die Fledermaus, Olga in Eugen Onegin, Carmen, Hermia in A Midsummer Night`s Dream, Rossina in Il Barbiere di Siviglia en Cherubino in Le Nozze di Figaro.

Sinds 2012/2013 is zij verbonden aan de Deutschen Oper am Rhein, waar zij in 2013/2014 met groot succes debuteerde als Aldagisa in Norma en als Hänsel in Hänsel und Gretel.
In 2014/2015 was Sarah Ferede te zien als Charlotte in Werther (*Massenet), Abdis in Suor Angelica, Mary in Der Fliegende Hollander, Lovis in Ronja Räbertochter (*Jorn Arnecke) (naar een boek van Astrid Lindgren) en Mutter in Vom Mädche, das nicht schlafen wollte (*Marius Felix Lange).

 

* Il Trittico - Suor Angelica (*Puccini)(Düsseldorf 17-01-2015 / Deutsche oper am Rhein)(Abdis)(mezzosopraan)

* Die Götterdämmerung (*Wagner)(Düsseldorf 01-11-2018 / Deutsche oper am Rhein)