Hermann - David Hermann

David Hermann.jpg

regie


Geboren in 1977. Deze Duits / Franse regisseur studeerde in Berlijn regie aan de hogeschool voor muziek "Hanns Eisler", en was assistent van Hans Neuenfels. Tot dit moment is David Hermann de jongste opera-regisseur bij de Salzburger Fetspielen. Op 23 jarige leeftijd won hij de eerste prijs van twee internationale wedstrijden voor regie en decor-bouw in Graz. Buitengewoon actief was hij met zijn eigen regiewerk voor het Luzerner Theater, aan de Oper Bonn en met de driedelige Monteverdi-Cyclus in Frankfurt.

Daarnaast werkte hij voor het Musiktheater im Revier Gelsenkirchen, het Staatstheater Nürnberg, het Olenburgischen Staatstheater, het Theater Basel, de Nationaltheaters Mannheim, de Semperoper Dresden en het Teatro Real in Madrid.

Met zijn bewerking van Ascanio in Alba (*Mozart), had
David Hermann zijn debuut bij de Salzburger Fetspielen, en met Sing für mich, Tod! (*Claude Vivier) bij de Ruhrtriennale in 2009.

Vaak werkt hij samen met de decorbouwer Christof Hetzer. In 2007 presenteerde zij Jeanne d`Arc au bûcher (*Honegger), en aan de Oper Frankfurt Il ritorno d`Ulisse in patria (*Monteverdi). Ook verzorgden zij samen de première van Les Troyens (*Berlioz) aan het Statstheater Karlsruhe. Verder werkte hij voor de Opera Amsterdam, De Vlaamse Opera in Antwerpen, en bij de Opera van Nancy. Aan de Deutschen Oper am Rhein nam hij de regie op zich van Rigoletto.


* Rigoletto (*Verdi)(Düsseldorf 05-01-2013 / Deutsche Oper am Rhein)