Himmelmann - Philipp Himmelmann

Philipp Himmelmann.jpg

regie  


Philipp Himmelmann werd in 1962 geboren. Allereerst studeerde hij  Muziekwetenschappen en talen in Bonn. Van 1983-1987 koos hij de richting theatermuziek en regie aan de hogeschool voor muziek in Hamburg en sloot deze opleiding af met zeer goede resultaten. Hier en aan de Guildham School of Music in London deed hij daarnaast nog de opleiding voor zanger. Tijdens zijn studie kreeg hij een beurs van de Migros Stiftung Zürich, de Studienstiftung des Deutschen Volkes en de Deutschen Akademischen Auslandsdienstes.

Bij de start van zijn loopbaan als regisseur werkte Philipp Himmelmann in Hamburg, Berlijn en Stuttgart. Hij regiseerde de werken Dido und Aeneas (*Purcell), Die Zauberflöte, Bastien und Bastienne, Orfeo (*Gluck), en The Telephone (*Menotti). Voor de Nachtvorstellung (*Hespos), in 1988 kreeg hij de regieprijs van de Neuen Musik Theater Werkstatt Berlin uitgereikt.

Na zijn debuut aan het Luzerner Theater (1989) volgden vele enceneringen. Van 1992-1995 was hij lid van de directie bij dit theater. Van 1995-1998 was hij de leidende regisseur aan het Saarländischen Staatstheater Saabrücken. Als gast werkte hij in de Operahuizen van Wuppertal, Nürnberg, Linz, Saarbrücken, Freiburg, Bremen en Hannover, en bij verschillende festivals zoals `Rossini` in Wildbad en bij de `Cantiere d'Arte` in Montepulciano.

Bij de Oper Berlin deed hij in 2003 de encenering voor Hans Heiling (*Marschner). Gedurende het seizoen 2003/2004 werkte hij o.a. in Essen Ottone in villa (*Vivaldi) en aan der Semperoper in Dresden A Midsummernight's Dream (*Britten). 

In de loop van zijn Carrière werkte hij als gast in binnen- en buitenland. Hij had de regie bij de opera Tannhäuser bij het Niedersächsischen Staatstheater Hannover en in de zomer van 2007 regiseerde hij tijdens de Bregenzer Festspielen Tosca van Puccini.
 

* Les Contes d`Hoffmann (*Offenbach)(Bonn 15-02-2004 / Oper der Stadt Bonn)  

* La Forza del Destino (*Verdi)(Bonn 14-01-2005 / Oper der Stadt Bonn) 

* Giulio Cesare in Egitto (*Händel)(Düsseldorf 25-04-2010 / Deutsche Oper am Rhein)

* La Forza del Destino (*Verdi)(Keulen 24-01-2014 / Bühnen der Stadt Köln)