Wernecke - Jeannette Wernecke

Jeannette Wernecke

sopraan

De sopraan Jeannette Wernecke werd in Nordhausen geboren. Zij studeerde zang bij Marina Sandel aan de Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg. Daarnaast werkte zij mee aan de Händelfestspielen in Halle. Zij bezocht meestercursussen bij Sylvia Geszty, Ruth Ziesak, France Simard en Christoph Prégardien.

Haar eerste rollen waren die van Königin der Nacht in Die Zauberflöte, Blondchen in Die Entführung aus dem Serail, de titelprol in Die Prinzessin auf der Erbse (*Ernst Toch), Fiaker-Milli in Arabella en Belinda in Dido und Aeneas.

Jeannette Wernecke behaalde als jongste finaliste de eindfase bij de A- kategorie in het vak opera van de Bundeswedstrijd Gesang in Berlijn 2002. In 2004 won zij de tweede prijs tijdens de Landeswedstrijd Nordrhein-Westfalen. Voor de wijze waarop zij de hoofdrol speelde als kleine Frau in de Duitse première van Der Riese vom Steinfeld (*Friedrich Cerha) in het Theater Krefeld Mönchengladbach kreeg zij slecht lof, en bovendien kreeg zij een nominatie in het jaarboek van de operawereld.

Sinds 2004/2005 is Jeannette Wernecke lid van het ensemble van de Vereinigten Städtischen Bühnen Krefeld Mönchengladbach, waar zij te zien was als Herder in Tannhäuser, Papagena in Die Zauberflöte, Sophie in Werther, Musetta in La Bohème, Annchen in Der Freischütz, Bronislawa in Der Bettelstudent, Cunégonde in Candide, en Zerbinetta in Ariadne auf Naxos.
 

* Tannhaüser (*Wagner)(Krefeld 05-03-2005 / Theater Krefeld)(Herder)(sopraan)  

* La Bohème (*Puccini)(Krefeld 17-01-2006 / Theater Krefeld)(Musetta)(sopraan)  

* Der Freischütz (*Von Weber)(15-04-2007 / Theater Mönchengladbach)(Annchen)(sopraan)  

* Dido and Aeneas (*Purcell)(Krefeld 09-06-2007 / Theater Krefeld)(Belinda)(sopraan) 

* Die Verkaufte Braut (*Smetena)(Krefeld15-03-2008 / Theater Krefeld)(Esmeralda)(sopraan)

* L`Elisir d`Amore
(*Donizetti)(M.Glacbach 17-02-2009 / Theater Mönchengladbach)(Gianetta)(sopraan)