Niehoff - Beatrice Niehoff

sopraan 

Beatrice Niehoff werd geboren in Linz an der Donau, en groeide op in Mannheim. Zij studeerde in Freiburg aan de Musikhochschule bij Meyerolbersleben. Meteen hierna (1977) werd zij aangenomen aan het Badische Staatstheater Karlsruhe, waar zij de titelrol zong in Rusalka, Susanna in Le nozze di Figaro en Agathe in Der Freischütz. In Darmstadt was zij Gravin in Le nozze di Figaro, Tatjana in Eugen Onegin, en Mimi in La Bohème.

In Zürich zong zij de titelrol in Jenufa, Micaela in Carmen, Eva in Die Meistersinger von Nürnberg en in Düsseldorf Elsa in Lohengrin, de titelpartij in Arabella en Elisabeth in Tannhaüser.

Van 1987-1996 behoorde Beatrice Niehoff in Düsseldorf tot het vaste ensemble van de Deutschen Oper Am Rhein. Als gastsoliste werkte zij mee bij producties in Hamburg, Frankfurt, Zürich, Dresden, Keulen, Hannover en aan de Staatsoper Wien.

Sinds 1996 is zij als free-lancer met gastoptredens aanwezig in o.a. Düsseldorf, Mannheim, Basel en Hannover. In het seizoen 2002/2003 zong Beatrice Niehoff aan de Komischen Oper Berlin de rol van Mrs. Grose in The Turn of the Screw en als Ludmila in de nieuwe productie Die verkaufte Braut.  
 

* Die Fledermaus (*J. Strauss)(Düsseldorf 09-03-1993 / Deutsche Oper am Rhein)(Rosalinde)(sopraan)