Noack - Romana Noack

Romana Noack.jpg

sopraan


Romana Noack studeerde aan de hogeschool voor muziek in Keulen en werd daarbij geholpen door de aanmoedigingsprijs die zij kreeg van de Westdeutschen Rundfunk. Al eerder volgde zij een balletopleiding, (klassiek ballet, jazz, step en folklore) en nam zij zangles bij Dieter Jacob en Kurt Moll.

Zij debuteerde als Barbarina in Le Nozze di Figaro aan de Genfer Oper, met naast haar Renee Flemming o.l.v. Armin Jordan. Meteen daarna zong zij aan de Komische Oper Berlin in Le Nozze di Figaro en in Die Zauberflote, o.l.v. Harry Kupfer, en in Suor Angelica o.l.v. Christina Militz

Vanaf het seizoen 1994/1995 is zij verbonden aan de Deutsche oper am Rhein. Al tijdens haar studie die zij volgde in Keulen trad zij op in het Theater Hagen, het Grand Théâtre Genève en de Komischen Oper Berlin.

In 1997 was zij voor het eerst te zien in Kopenhagen als Ännchen in Der Freischütz. Zij zingt opera en operette. Haar rollen waren o.a. die van Despina in Cosi fan Tutte, Julia in Der Vetter aus Dingsda, en Adele in Die Fledermaus.

Ook op concertavonden en liederavonden is zij te bewonderen in binnen- en buitenland. Bij het internationale concour in Belvedere in Wenen won zij in 1998 de eerste prijs op het onderdeel opera.  

 

*  Der Vetter aus Dingsda (*Künneke)(Düsseldorf 26-07-1997 / Deutsche oper am Rhein)(Hannchen)(sopraan)  

*  Le Nozze di Figaro (*Mozart)(Düsseldorf 29-11-2001 / Deutsche Oper am Rhein)(Barbarina)(sopraan)

*  La Finta Giardiniera (*Mozart)(Düsseldorf 29-06-2009 / Deutsche Oper am Rhein)(Serpetta)(sopraan)