Nylund - Camilla Nylund

Camilla Nylund n

sopraan 

De sopraan Camilla Nylund, is geboren in Vaasa (Finnland). Haar eerste zanglerares was Eva Illes. Daarna kreeg zij les in de Opera- en Liedklas aan het Salzburger Mozarteum. Zij won talrijke prijzen en is een gewaardeerde zangeres.

Van 1995-1999 was zij lid van het ensemble van de Niedersächsischen Staatsoper Hannover en tijdens de periode 1999-2001 van het ensemble van de Sächsischen Staatsoper in Dresden. In 2000 kreeg zij de Christel Goltz-Preis van de Semperoper, en in augustus van dat jaar trad zij voor de eerste maal op in het Concertgebouw Amsterdam met Vier letzte Lieder (* Richard Strauss).

Haar debuut bij het Chicago Symphony Orchestra was in 2001. Sinds 2001 is Camilla verbonden aan de Sächsischen Staatsoper. Met gastoptredens stond zij op de bühne van o.a. de Finnische Nationaloper, de Fenice Venedig, het Carlo Fenice Genua, de Vlaamse Opera, de Deutsche Oper Berlin, de Staatsoper Köln, de Staatsoper Hamburg, de Koninklijke Oper Kopenhagen, de Deutsche Oper am Rhein en de Nederlandse Opera.

In januari 2004 had zij haar succesvolle debuut als Leonore in Fidelio in Zürich onder de leiding van Nikolaus Harnoncourt. Haar belangrijkste rollen zijn: Salomé in Salomé (debuut Keulen), Leonore in Fidelio, Gravin Almaviva in Le Nozze di Figaro, Pamina in Die Zauberflöte, Fiordiligi in Così fan Tutte, Vitellia in La Clemenza di Tito, Micaela in Carmen, Antonia in Les contes d`Hoffmann, Marie in Die verkaufte Braut, Agathe in Der Freischütz, Eva in Die Meistersinger von Nürnberg, Freia in Das Rheingold, Gutrune in Die Götterdämmerung, Gravin in Capriccio, Rosalinde in Die Fledermaus, Lisa in Das Land des Lächelns) Mimi in La Bohème, Nitocris in Belsazar (*Handel), Tatjana in Eugen Onegin Ann Trulove in The Rake's Progress, Marschellin in Der Rosenkavalier, Elisabeth in Tannhäuser en Arabella in Arabella.

Camilla Nylund werkte samen met verschillende internationale Orkesten. Zij stond als gast op de belangrijkste podia over de hele wereld, met dirigenten als Sir Simon Rattle, Nicholas Harnoncourt, Adam Fischer, Gary Bertini, Leif Segerstam, Esa-Pekka Salonen, Helmuth Rilling, Nicholas McGegan, Roger Norrington, Osmo Vänskä, Philippe Herreweghe en Jukka-Pekka Saraste.

Haar repertoire als concertzangeres omvat vele belangrijke werken voor sopraan. CD opnames van Camilla Nylund zijn: Hänssler, cpo, harmonia mundi, Koch/Schwann, en Opus 111 und Ondine. 

 
Website  WWW.CAMILLANYLUND.COM