Cunninham - Davy Cunninham

Davy Cunninham

lichtDavy Cunninham is afkomstig uit Schotland. Hij studeerde daar filosofie aan de Stirling University.
Als belichter deed hij veel ervaring op, zowel in de theater- als de operawereld. Voor meer dan 100 operaproducties over de hele wereld ontwierp hij de belichting. In het Verenigd Koninkrijk werkte hij onder meer in Covent Garden aan producties van Griekse Passie. Bij de English National Opera aan Manon Lescaut en Nabucco. Bij de Opera North o.a. aan Giulietta en Tristan und Isolde.

In de Scottish Opera verzorgde hij Don Giovanni, Il Trovatore, en Dalibor, en aan de Welsh National Opera La Cenerentola. Vele andere Europese producties volgden hierop. Voor de Nederlandse Opera maakte hij de belichting van Samson en Dalila en De Neus.

Voor het gesproken theater werkte hij in opdracht van gerenommeerde huizen en theatergezelschappen zoals de London West End, Royal Shakespeare Company, het National Theatre en de Old Vic. Recente samenwerkingen met Guy Joosten zijn Otello in de Vlaamse Opera, La Fanciulla del West in Essen, en L'Elisir d'Amore voor De Nederlandse Opera.
In de Munt zorgde hij voor de belichting van Stein Winges productie van Lady Macbeth aus Minsk, in Kopenhagen voor het lichtontwerp van Werther en in Bologna voor Manon Lescaut.
In de Republiek Tsjechische  ontving hij de Martinu Foundation Award. Voor de Nederlandse Opera (DNO) verzorgde hij de producties van Samson en Dalila, en De Neus.  
 

* Tosca (*Puccini) (Antwerpen 06-02-1996 / De Vlaamse Opera)  

* Juliëtta (*Martinu) (Eindhoven 12-02-1998 / Stadsschouwburg / Opera Zuid)  

* Pique Dame (*Tsjaikowski) (Antwerpen 06-06-1999 / De Vlaamse Opera)  

* La Cenerentola (*Rossini) (Brussel 05-02-2000 / De Munt / La Monnaie)  

* Otello (*Verdi) (Antwerpen 14-10-2001 / De Vlaamse Opera)   

* Il Barbiere di Siviglia (*Rossini) (Gent 14-06-2005 / Vlaamse opera)  

* La Fanciulla del West (*Puccini) (Essen 27-11-2006 /Aalto - Musiktheater Essen)