Notev - Gueorgui Notev

Georgi Notev.jpg

dirigent  

Geboren in 1942 in Sofia. Hij behaalde zijn diploma aan het Bulgarian State Concervatory waar hij les kreeg van Vassil Arnaudov en Konstantin Llief. Hierna specialiseerde hij zich bij Bruo Maderna, Igor Markevich en Karajan.

In 1972 werd hij eerste-dirigent van het "Plevan Philharmonic Orchestra" en sinds 1975 was hij een van de oprichters en werd hij chef dirigent van de Pleven Opera "Hristo Brambarov". Hij leidde alle Bulgaarse symphonie-orkesten en werkte in alle Bulgaarse Operatheaters. Als gast-dirigent stond hij in operahuizen in Europa, Zuid- en Noord-Amerika en Japan. Hij werd bekroond met Bulgaarse en internationale prijzen en onderscheidingen.

Zijn repertoire omvat vele werken en stukken van allerlei aard en stijlen. Hij was bij veel opname`s voor de radio, TV en werkte mee aan CD opnames in Bulgarije en in het buitenland. Het is een vaststaand feit dat Gueorgui Notev zijn plaats heeft verdiend met zijn bijdrage aan de ontwikkeling van het "Pleven Philharmonic Orchestra" en met de goedkeuring die hij krijgt in Bulgarije en in het buitenland.

 

* Carmen (*Bizet)(Antwerpen 06-03-1998 / Sportpaleis Antwerpen)