Lamers - Hans Lamers

Hans Lamers dirigent.jpg

dirigent


Geboren in Millingen aan de Rijn. Hier maakt Hans Lammers kennis met de muziek vanuit het fanfarekorps en het katholieke kerkkoor. Het geven van muziekles aan kinderen en het dirigeren van jeugdorkesten leiden hem naar het Stedelijk Concervatorium in Arnhem, waar hij aanvankelijk orkestdirektie Harmonie en Fanfare studeert, bij Henk van Lijnschooten. Hierop volgend studeert hij schoolmuziek en koordirektie (einddiploma UM 1984).

Bij o.a. De Nederlandse Opera en de Hilversumse Omroep verdiept hij zich verder in repertoirestudie en repetitietechniek. Zijn grote inspiratiebronnen zijn de dirigenten Kenneth Montgomery en Jan Stulen.

In Weimar (1987) heeft hij veel succes als hij deelneemt aan de Internationale Dirigeermasterclass van de bekende Duitse dirigent Kurt Sanderling. Hans Lamers is mede oprichter van het `Melomaan Ensemble`, een symfonisch blaasorkest van muziekstudenten, wat nu jaarlijks een zomertour maakt onder de naam `Zomer Orkest Nederland`. Samen met de componist-dirigent Harrie Janssen dirigeert hij het ensemble tijdens concerten, radio uitzendingen en CD opnames.

In 1980 wordt hij chef bij  het fameuse Gelders opera en Operette Gezelschap (GOOG) in Arnhem. Dit bepaalde voor een groot deel zijn verdere ontwikkeling als dirigent. Daarnaast dirigeert hij steeds meer orkestmuziek en oratorium-repertoire. Deze opgedane kennis voert hem in 1992 naar de landelijke koepel voor amateurmuziek in Utrecht. (SNK, het latere UNISONO-Kunstfactor).

Als stafmedewerker muziektheater zet hij zich in voor de verdere vorming en ontwikkeling van dirigenten, zangers en regisseurs. Hij is de stuwende artistiek leider van een aantal grote theaterproducties. Momenteel dirigeert Lamers twee grote operagezelschappen; Het Gelders Opera en Operette Gezelschap (GOOG) en de Osse Operavereniging. Daarnaast is hij dirigent van het Toonkunstkoor Zutphen en Omstreken en de COV Veenendaal.

Veelzijdig, vakkundig, meeslepend. Zo kunnen wij hem in enkele worden omschrijven.

www.hanslamers-dirigent.nl