Jentjens - Guido Jentjens

Guido Jentjens j

bas  


Al tijdens zijn schooltijd kwam Guido Jentjens in aanraking met de grote werken van de kerkmuziek. In 1983 behaalde hij tegelijk zijn eindexamen en zijn eerste diploma voor kerkmuziek. Daarnaast werkte hij als organist en als koorleider. In 1986 startte hij met zijn zangstudie op de hogeschool " MHS Köln " bij Prof. Claudio Nicolai en kreeg daar in 1990 zijn diploma als operazanger. Daarna vormde hij zich verder door het volgen van meestercursussen bij Kurt Moll, Ernst Haefliger, Josef Greindl, Andreas Schmidt en Josef Metternich, die hem nog steeds begeleidt. Ook nam hij vaak deel aan de Münchner Singschul.

Sinds 1988 was hij verbonden aan de  operahuizen in Düsseldorf , Augsburg, Erfurt en van 1993 tot 2002 aan het Badischen Staatstheater in Karlsruhe. Hier zong hij alle bekende partijen van het bas, en bas/bariton repertoire. In 1999 kreeg hij belangstelling voor het meer serieuze rollen, zoals Mozarts Sarastro en Wagners König Marke. Vanwege zijn succes hiermee werd hij door Wolfgang Wagner en Christian Thielemann gevraagd als Veit Pogner in Die Meistersinger von Nürnberg voor de Bayreuther Festspiele 2001/2002. Als Gast zong Guido Jentjens tevens aan de Operahuizen in Dresden, Hamburg, Frankfurt, Berlijn, München en Hannover, en buiten Duitsland o.a. in Toulouse, Parijs en Barcelona.

Vanaf het begin van het seizoen 2002/2003 is hij lid van de Staatstheaters Wiesbaden. Ook vinden we Guido Jentjens op de groten concertpodiums in binnen- en buitenland. Met Hellmuth Rilling reisde hij meerdere malen naar de USA. Ook in West-Europese landen staat hij op de bühne. In 2003 zong hij in Japan Beethovens 9e Symfonie en aan de opera in Tokio was hij Rocco in de opera Fidelio.

 

* Aïda (*Verdi)(Brussel 12-10-2004 / De Munt / La Monnaie)(Koning van Egypte)(bas)  

* Der Rosenkavalier (*R.Strauss)(Bonn 23-09-2006 / Oper der Stadt Bonn)(Baron Ochs auf Lerchenau)(bas)