Joakim - Roger Joakim

Roger Joakim.jpg

bariton  

Roger Joakim werd geboren in Luik, in een familie met meerdere musici. Aan het Conservatorium in Luik studeerde hij piano en slagwerk. Voor zijn zangstudie ging hij naar Brussel waar hij les kreeg van Jules Bastin.
Hier behaalde hij met lof zijn diploma als operazanger, met een onderscheiding voor lyrische kunst waarvoor hij les had gekregen van Mady Urbain.

Meteen hierna kreeg hij samen met Michel Trempont en Nicolas Christou de kans om zich te bewijzen. Hij werd prijswinnaar bij het concours internationaux de Verviers et Marmande. In 1996 debuteerde hij in de Opéra Royal De Wallonie, waar hij zong in bekende opera`s o.l.v. gerenomeerde dirigenten, zoals Zedda, Pleyer, en Barbacini.

In Spanje vertolkte hij tijdens het Festival de Las Palmas de rol van Antonio in Le Nozze di Figaro (april 2001) en tussendoor zong hij regelmatig concerten in België. Zo zong hij o.a. het Réquiem van (*Mozart), (*Verdi), (*Fauré), en ook de rol van Herodes in L`Enfance du Christ (oratorium van Berlioz).

In februari  2003 nam hij een CD op: Comala van (*Joseph Jongen, een Belgisch componist en organist * 14-12-1873 en †13-07-1953).

In 2002 zong hij in Toulon als Nino in de opera Sémiramide (*Gioacchino Rossini), en in 2003 in het Théâtre de Tourcoing als Schaunard in La Bohème. Daarna stond hij op de bühne van de Opéra Royal De Wallonie, als Donner in Das Rheingold, een rol die hij wederom speelde in september en oktober van 2005. Hierna was hij te zien als Hermann en als Schlemil in Les Contes d`Hoffmann en als Monterone in Rigoletto.
 

* Faust (*Gounod)(Luik 22-04-2006 / Opéra Royal De Wallonie)(Valentin/soldaat)(bariton)

* Die Zäuberflöte (*Mozart)(Luik 23-10-2010 / Opéra Royal De Wallonie)(spreker)(bariton)

* Guillaume Tell (*Grétry)(Luik 15-06-2013 /Opéra Royal De Wallonie)(de reiziger)(bariton)