Joll - Phillip Joll

Phillip Joll j

bariton  

De bariton Phillip Joll studeerde aan het Royal Northern College of Music bij Nicholas Powell en Frederick Cox. Aanvullend hierop studeerde hij in de National Opera Studio London. Zijn debuut had hij bij de English National Opera London als oom Bonzo in Madame Butterfly. Bovendien zong hij hier de rol van Donner, in Der Fliegenden Holländer en als Scarpia.

Sinds 1979 werkte hij vooral aan de Welsh Opera Cardiff. Hij stond hier op de buhne als Eugen Onegin, Amfortas, Orest, als Förster im Het Sluwe Vosje (*Janácek), en als Don Fernando in Fidelio. Hij had groot succes met de rol van Wotan in de gezamelijke productie van Der Ring des Nibelungen.

Hij was te gast in Covent Garden, de Scottish Opera Glasgow en bij de Festspielen van Edinburgh. Phillip Joll zong in The Midsummer Marriage (*Tippett), en als Jochanaan, de rol die hij ook zong in Covent Garden, Sydney en Tokio. In de jaren die hierop volgden zong hij in vele Europese steden de grote rollen uit de Opera. In Keulen was hij te zien als Wotan in Die Walküre en Siegfried.
 

* Wozzeck (*Berg)(Brussel 29-03-1995 / La Monnaie)(Wozzeck)(bariton)  

* Il Trittico - Il Tabarro (*Puccini)(Brussel 20-12-1997 / De Munt / La Monnaie)(Michele)(bariton)  

* Siegfried (*Wagner)(Keulen 29-10-2004 / Bühnen der Stadt Köln)(Der Wanderer)(bariton)