Jentzsch - Marco Jentzsch

Marco Jentzsch.jpg

tenor

De in Potsdam geboren tenor (1974) studeerde sociale pedagogie, en werkte na zijn studie in een revalidatiecentrum voor lichamelijk gehandikapten in Berlijn. Daarnaast kreeg hij in 2002 ook prive zanglessen van Els Bolkestein en vanaf 2004 van Irmgard Hartmann-Dressler.

In februari 2003 was hij zeer succesvol bij zijn deelname aan de zangwedstrijd van de Kameroper Schloss Rheinsberg, en met de Staatskapelle Berlin werkte hij mee voor het Preisträgergala.

In de zomer van 2004 zong hij tijdens het Festival Kammeroper Schloss Rheinsberg de rol van Tamino in een nieuwe productie van Die Zauberflöte.

Van 2005 tot 2006 was hij verbonden aan de Theaters Erfurt, en van 2006 tot 2008 was hij lid van de Staatsoper Hannover, waar hij zong als Tamino, Belmonte, Steuermann, Edgardo in Lucia di Lammermoor, en Rosillon in Die Lustige Witwe.

In het Stadttheater Gieszen zong hij als gast de rol van Leicester in Maria Stuarda, en in het kader van de Potsdamer Winteroper 2008 stond hij op de planken als Belmonte in Die Entführung aus dem Serail, onder de muzikale leiding van Konrad Junghänel, en de regie van Uwe Eric Laufenberg.

Tijdens het seizoen 2008/2009 zong hij in het Theater Dortmund als gast de rol van Max in Der Freischütz. In Amsterdam was hij te bewonderen als Erik in Der fliegende Holländer, en als Lohengrin in de gelijknamige opera in het Theater Dortmund en aan de Deutschen oper Berlin.

*  Die Meistersinger von  Nürnberg (*Wagner)(Keulen 26-09-2009 / Bühnen der Stadt Köln)(Walter Von Stolzing)(tenor)