Lindsay - Katrina Lindsay

kleding


Al op jonge leeftijd wist Katrina Lindsay dat de copie van "The King and I" door haar ouders, zou leiden tot het volgen van een studie aan het Theatre Design St. Martins, en dat haar interesse lag in een combinatie van uitvoerende en visuele kunst.

Zelf zegt zij over haar werk, "Met hart en ziel voel ik in mijn werk de passie, om een complete wereld te creëren waarin ieder aspect van die wereld verheven wordt, de emotionele kern van het verhaal. Hierbij staat het karakter centraal, uitgebeeld door een acteur in de ruimte".

Na haar studie ging zij samenwerken met Wink, een klein bedrijf, geleid door Rufus Norris. Vanwege het kleine budget en de beperkte tijd die zij had, kreeg zij volgens haar eigen idee, al vroeg de overtuiging te vertrouwen op haar instinkt. Haar antwoord hierop was het maken van een visueel theater, de nadruk te leggen op een pure en eerlijke wijze.

Vanaf 2000 werkte Lindsay voor Under the Blue Sky (Upstairs at the Royal Court, een klein flexiebel theater dat plaats biedt aan 90 personen), Sleeping  Beauty (Young Vic), ID (Almeida) en The House of Desires in het Swan Theatre (Royal Shakespeare Company). Haar toekomstvisie heeft vooral betrekking op het vervagen van de grens tussen de verschillende beroepen. Vaak worden ontwerpers ondergewaardeerd.


* La Damnation de Faust (*Berlioz)(Antwerpen 14-10-2012 / De Vlaamse Opera