Levine -Michael Levine

Michael Levine.jpg

decor & kleding

Michael Levine kreeg zijn eerste lessen aan het Ontario College of Art in zijn geboorteplaats Toronto, en aan de London Central School of Art and Design. Hij ontving veel onderscheidingen, waaronder een Gemini Award for Best Production Design voor de film September Songs, de Paris Critics´Prize voor A Midsummer Night´s Dream (*Britten) in Aix en Provence. Ook ontving hij de Edinburgh Festival Musik and Arts Award (die hem veelbelovend noemde) bij de Canadian Opera Company voor Bluebeard´s Castle (*Béla Bartók).

Levine heeft veel decors en kleding ontworpen voor bekende opera´s, opgevoerd in Noord Amerika en Europa. Hij heeft gewerkt voor de Metropolitan Opera, San Francisco Opera, Housten Grand Opera, Santa Fe Opera, Teatro alla Scala, Vienna Stata Opera, Englisch National Opera en de Paris Opera. Zijn decors en kleding waren ook te zien in de Royal Shakespeare Company, West End en op Broadway.

Hij verzorgde de regie en het decor & kleding voor Das Rheingold bij de Canadian Opera Company, Madama Butterfly (*Puccini) in de Metropolitan Opera, en Candide (*Bernstein) voor het Théâtre Châtelet en de Scala.
 

* La Bohème (*Puccini)(Düsseldorf 03-10-2010 / Deutsche oper am Rhein)