Martin - Renate Martin

Renate Martin

decor & kleding


De Oostenrijkse decor- en kleding ontwerpers Renate Martin en Andreas Donhauser zijn internationaal actief. Tot hun discipline behoren o.a. film, video, toneel en opera. Hun gezamelijke werk omvat speelfilmen zoals, "Der Knochenmann" (Wolfgang Murnberger), "Contact High" (Michael Glawogger), "Import/Export" (Ulrich Seidl) en "Hurensohn" (Michael Sturminger).

Aan Duitse en Oostenrijkse Theaters verzorgden zij veel bewerkingen van Michael Sturminger. Tijdens de Festspielen I Hate Mozart (*Bernhard Lang). Der Herr Nordwind (*Heinz Karl Gruber). Le Grand Macabre (*György Ligeti), "Tartuffe" een komedie van Molière, "Was Ihr Wollt" een komedie van Shakespeare, Cosi fan tutte, Wiener Blut, Eine nacht in Venedig, en Il sogno di Scipione (*Mozart).

Ferner creërde aan de Züricher Oper de kleding voor La Finta Giardiniera en Die Fledermaus. Bij het jaarlijkse festival Styriate in 2008 ontwierp zij de kleding voor Idomeneo, en in Graz voor La clemenza di Tito. Zij verleende haar medewerking bij videoclips en televisie spotjes, o.a. voor Coca Cola en Credit Suisse.

Renate Martin en Andreas Donhauser werkten in het seizoen 2011/2012 samen in Africe voor een film van U. Seidl. In het seizoen 2012/2013 verzorgen beiden het decor en de kleding van Der Freischütz (regie: Stefan Ruzowitzky) in het Theater an der Wien. Hun eerste opdracht bij het Aalto-Musiktheater Essen was voor Die Csárdásfürstin.

* Eugen Onegin (*Tsjaikovski)(Essen 09-12-2012 / Aalto-Musiktheater Essen)