Lamers - Véronique Lamers

Véronique Lamers.jpg

mezzosopraan


Véronique Lamers is geboren in Nijmegen. Daar zong zij als kind in het kinderkoor de Habraakse Rakkertjes, en volgde zij pianolessen. Al op achtien jarige leeftijd nam zij de leiding over van dit kinderkoor en had o.a. succes in de serie `Kinderen voor Kinderen` bij de VARA en de BRT.

Aan het concervatorium in Arnhem krijgt zij o.a. les van Aafje Heynis. Als zij in Arnhem aan de Pabo gaat studeren neemt zij privé zanglessen bij Caren van Oyen en Mya Besselink. Haar zangkwaliteiten ontwikkelt zij verder bij het Gelders Opera en Operette Gezelschap en door het volgen van lessen zingen en acteren met regisseur Cilia Hogerzeil. Ook neemt zij deel aan masterclasses bij o.a. Marco Bakker, Hans Nieuwenhuis en Winfried Maczewski. Op dit moment wordt zij gecoached door de Amerikaanse sopraan Carol Wilson.

Als zij haar PABO-diploma heeft gehaald gaat zij werken in het onderwijs en combineert haar baan met zingen in het koor van de Nationale Reisopera, de Nederlandse Opera en het Groot Omroepkoor. Vooral bij de Nederlandse Opera zingt zij in grote operaproducties en behoort zij tot het succesvolle ensemble in de opera Samson (*Handel) en Raaf (een wereldpremière).

Bij het Groot Omroepkoor zingt zij o.l.v. dirigenten als Riccardo Chailly, Claudio Abbado, Edo de Waart, en Hans Vonk. Zij is lid van het ensemble bij het Onafhankelijk Toneel in de opera The death of  Klinghoffer. Tijdens het Oost-Nederlands Vocalistenconcours in 1994 wint zij de eerste prijs, en in 1997 behaalt zij de eerste prijs in  Una Voce Particolare. Bij het Nationaal Liedconcours 2001 georganiseerd door Vrienden van het Lied is zij wederom winnares.

Ook coacht Véronique (koor-)zangers en geeft zij workshops bij diverse koren. In het speciaal basisonderwijs verzorgt zij o.a. de muzieklessen, en als gevolg hierop geeft zij een gastworkshop kinderzang, georganiseerd door de stichting Unisono-Kunstfactor.

Naast operarollen zingt zij ook oratorium- en kerkmuziek.Zij is een graag geziene soliste. Met de pianisten Chris Kok, Floor Lanz en Hans-Erik Dijkstra is zij te horen in diverse programma`s (concert op maat) en in wisselende samenstelling op de meest uiteenlopende locaties.

www.veroniquelamers.nl