Lister - Marquita Lister

Marquita Lister l

sopraan  

Marquita Lister is geboren in Washington. In Essen oogstte zij veel succes als Aïda, en als Bess in een concertante uitvoering van Porgy and Bess aan de zijde van Simon Estes.

Haar eerste optreden was aan de Tulsa Opera. Na een engagement aan de studio van de Houston Opera werden haar optredens steeds talrijker. Zij zong op de meest belangrijke podiums in de USA. Tot haar repertoire behoren rollen uit opera`s van (*Puccini) en (*Verdi), zoals Tosca, Butterfly, Mimì, Giorgietta en Elisabeth, Salome (*Strauss), Vitellia en Fiordiligi (*Mozart).

In Europa zong zij o.a. in Porgy and Bess bij de Begrenzer Festspielen, en als Mimì, Elisabetta en Tosca aan de Staatsoper Stuttgart. In de Arena van Verona zong zij als Nedda en Musetta. Aïda zong zij vele malen, aan de Opéra de Montréal, in Berlin (Deutsche Oper), in Dresden, San Francisco, Houston en bij de Salzburger Festspielen.

De opzienbarende productie van Porgy and Bess aan de New York City Opera werd uitgezonden op de televisie en hiermee verdiende zij de ' Diva Award 2002 '.

Tijdens het seizoen 2003/2004 zong zij als Salome in Stuttgart, Connecticut en New Orleans. In Un Ballo in Maschera was zij Amelia aan de Semperoper in Dresden. Ook was zij te zien in het Aalto-Musiktheater Essen, waar zij debuteert als Santuzza in Cavalleria Rusticana.

* Cavalleria Rusticana (*Mascagni)(Essen 30-06-2004 / Aalto-Musiktheater Essen)(Santuzza)(sopraan)