Lambrecht - Doris Lambrecht

mezzosopraan  

Deze Oostenrijkse mezzosopraan Doris Lambrecht studeerde aan de Ecole d'Art de l'Opéra de Paris en volgde na haar studie verschillende masterclasses bij Sena Jurnac, Dalton Baldwin, Heather Harper en Anthony Rolfe-Johnson.

Zij zong in Le Docteur Miracle en in Manon aan de Opéra Comique, in Albert Herring (*Britten) te Nantes, in Le Nozze di Figaro te Straatsburg, in Die Fledermaus, Der Rosenkavalier en Don Quichotte te Toulouse, en Mireille in Avignon. Sinds 1993 staan ook L'Amour des trois Oranges, Rigoletto aan de Opéra du Rhin, Ariadne auf Naxos aan de Opéra Comique, La Traviata, Scipione (*Händel) op haar repertoire.

In het seizoen 1995/1996 zong Doris Lamprecht in Zürich de titelrol in La Belle-Hélène o.l.v. Harnoncourt, in L'Orfeo aux Enfers in de Nederlandse Opera te Amsterdam, en in Die Zauberflöte. Daarna was ze te horen als Mireille en Mirabella in Les Aventures du Roi Pausole aan de Opéra du Rhin.

In de opera van Metz zong ze de rol van Gräfin Geschwitz in Lulu. Tijdens ' Les Chorégies d'Orange '  stond Doris Lamprecht in Die Zauberflöte en in een nieuwe productie van La Périchole aan de Opéra de Marseille.
In november 2003 stond zij in de wereldpremière van La Frontière (*Philippe Manoury).

In 2004 kwam zij terug bij de Opéra de Marseille als Mercedes in Carmen en met L'Héritière en L'Aiglon.
Daarna zong zij in Arabella in de Châtelet te Parijs, in Platée in de Opéra National de Paris en in Faust in de Opéra de Lille.

* Hänsel und Gretel (*Humperdinck)(Gent 10-01-2004 / Vlaamse opera)(Heks)(mezzosopraan)