Lydman - Hans Lydman

Hans Lydman.jpg

bariton

De lyrische bariton Hans Lydman komt uit Vaasa (Finland). Hij volgde zijn opleiding in Helsinky aan de Sibelius - Akademie. Al tijdens zijn studie werkte hij meerdere keren met de Internationalen Kammeroper Schloss Rheinsberg, en hij volgde meestercursussen bij Nicolai Gedda, Thomas Hampson en Brigitte Fassbaender.

Meteen na zijn opleiding werd hij vaste medewerker aan de Operastudio van de Finse Nationale Opera, en debuteerde daar als Morales in Carmen. In 1996 kreeg hij voor het eerst een vast contract als solist aan de Deutschen Oper am Rhein, Düsseldorf en Duisburg. Hier werd hij vooral bekend als Mozart- vertolker.

Vanaf het seizoen 2000/2001 hoort Hans Lydman bij het vaste opera ensemble van het Theater Aachen. Zijn rollen waren Graf in Le Nozze di Figaro, Dr. Falke in Die Fledermaus, Papageno in Die Zauberflöte, Arsamene in Xerxes en de titelrol in Monteverdi`s Orfeo.

Als gast zingt hij regelmatig bij het operafestival van Savollinna. Ook ging hij voor gastoptredens naar Rusland, Frankrijk en Italië. Bovendien zijn er meerdere CD opnamen gemaakt waarop zijn stem te horen is.   


*  La Finta Giardiniera
(*Mozart)(Düsseldorf 24-10-1999 / Deutsche oper am Rhein)(Nardo/Roberto)(bas)

*  Les deux aveugles de Tolède (*Méhul)(Aken 27-01-2001 / Theater Aachen)(Mendoza)(bariton)  

*  Der Freischutz (*Von Weber)(Aken 12-04-2003 / Theater Aachen)(Ottokar)(bariton)  

*  Die Lustigen Weiber von Windsor (*Nicolai)(Aken 19-03-2004 / Theater Aachen)(Herr Fluth)(bariton)