Lo Piccolo - Maurizio Lo Piccolo

Maurizio Lo Piccolo.jpg

bas


Geboren in Palermo. Hij begon zijn zangstudie in 1995. In 1999 nam hij deel aan een masterclas bij Magda Olivero in Palermo en was daar zeer succesvol. In 2003 nam hij deel aan de 13e International Competition `Rocca della Marcie`, en won daar de Special Prize.

Zijn operadebuut was in 1996 in de rol van Don Chilone in de opera Rigetta e Don Chilone (*Leonardo da Vinci). In de lente van 1997 nam hij deel aan de heropening van het Teatro Massimo in Palermo, waar hij zong als Huisknecht in Der Rosenkavalier (* R. Strauss. In dit theater zong hij meerdere malen, in 1998 als marine-commandant in Manon Lescaut en als Zaretsky in Eugen Onegin.

In 2000 werd hij uitgenodigd voor het Festival d`Art Lirique d`Aix- en Privence, waar hij de rol van Don Magnifico vertolkte in La Cenorentola, en in deze productie was hij in 2001 te zien in Rouen en Parijs. Enkele van de vele rollen die hij op zijn naam heeft staan zijn, Conte di Monterone in Rigoletto, Don Alfredo in Cosi fan Tutte, Don Basilio in il Barbiere di Siviglia, Lorenzo in I Capuleti e i Montecchi (2002), Zuniga in Carmen.

Bij het Puccini Festival in 2006 in Torro del Lago was hij te horen als Colline in La Bohème. Als Leporello in Don Giovanni in het Teatro Municipal in Santiago (Chili). Recente optredens waren in het Teatro Regio in Parma in o.a. Giovanna D`Arco, La Bohème in Turijn, Il Conte in Le Nozze di Figaro in de Palm Beach Opera.

* I Capuleti e i Montecchi (*Bellini)(Luik 07-04-2010 / Palais Opéra de Liège)(Capllio)(bas)