Lamnek - Horst Lamnek

Horst Lamnek.jpg

bas-bariton


Geboren in 1977 in Wenen. In 2004 studeerde hij met lof af aan de Universiteit voor Muziek en Acteren in Wenen. Hij kreeg daar les van Leopold Spitzer (solo-zang), van Reto Nickles en Ivan Parik (opera), en van Charles Spencer (liederen). Hij volgde Masterclasses met Brigitte Fassbaender en Dietrich Fisher-Dieskau en werkte met Nicolai Gedda en Horst Günther. Vanaf 2005 krijgt hij technische stem-begeleiding van Wius Slabbert.

In 1999 onting hij de Bayreuth-Studiebeurs van de Richard Wagner stichting, in 2004 de Special Prize at Gradus-Ad-Parnassum Competition in Innzbruck en in 2003 was hij drievoudig winnaar bij de Ada Sari Competition 2003 in Nowy Sacz, in Polen. Al tijdens zijn studie zong hij de rol van Figaro in Le Nozze di Figaro, Giove in La Calisto, Kagler in Wiener Blut, Frank in Die Fledermaus en Vader in Hänsel und Gretel.

In het seizoen 2003/2004 was hij verbonden aan de Internationalen Opestudio Zürich, waar hij zijn debuut had als Indiaan in Die Verkaufte Braut. Van 2004 tot 2006 was hij vaste medewerker aan het Ulmer Theater. Hij was hier te horen in Armide, Otello en Vida Brever (*Manuel de Falla). Met zijn vertolking van Don Magnifico in La Cenorentola en Prins Ypsheim-Gindelbach in Wiener Blut maakte hij grote indruk op het publiek en de pers.

Sinds 2006 werkt hij free lance. In de zomer van 2007 was hij te zien als gevangenis-directeur Frank in Die Fledermaus in het Schönbrunn Palace Theater en bij het Operette Festival Haindorf in Zuid Australie. In het voorjaar van 2008 debuteerde hij in de Komische Oper Berlin als Bill in The Rise and Fall of the city Mahagonny. Later zong hij hier als Leander in The Love for Three Oranges (*Prokovjev), en als de gevangenisdirecteur Frank in Die Fledermaus.

 

* I Capuleti e i Montecchi (*Bellini)(Essen 19-03-2011/ Aalto-Musiktheater Essen)(Lorenzo)(bariton)(concertante uitvoering)