Dhomi - Arbër Dhomi

Arber Dhomi.jpg

dirigent


Arbër Dhomi werd geboren 27-08-1972 in Gjakovë, Kosova, waar hij de basisschool voor muziek afrondde. Tijdens zijn schooltijd nam hij deel aan cursussen voor jong talent op piano uit Kosova, en hierna ook in Joegoslavië. De daarop volgende studie muziektheorie volgde hij in Prishtina, Kosova, en daarnaast nam hij tevens les in piano, klarinet en dirigeren. Op het conservatorium in Skopje, studeerde Arbër Dhomi slagwerk.

Nadat hij goede resultaten had behaald in Kosova en Macedonia, werd hij aangenomen op het conservatorium in Nederland en volgde lessen bij de assistent van Karajan, Tilo Lehmann. Hij werd gezien als een getalenteerd en hard werkend student.

Aan de Messiaen Academy behaalde hij zijn diploma als dirigent. Op dat moment was Arbër Dhomi ook dirigent van meerdere orkesten in Nederland. Zijn specialisme op het gebied van opera deed hij op aan het Franz Liszt concervatorium in Weimar (Duitsland). In verschillende operahuizen dirigeerde hij o.a. the Magic flute of Mozart en Der Freischütz van von Weber.  

website  www.dhomi.com