Altstaedt - Christoph Alstaedt

Christoph Alstaedt

dirigent


Studeerde aan de Musikhochschulen in Detmold en Hannover piano en dirigeren. Daarnaast volgde hij lessen aan de Hochschule "Hans Eisler" in Berlijn. Belangrijk waren de ervaringen die hij opdeed als beursstudent van de Deutschen Dirigentenforums, o.a. door het volgen van meesterklassen bij Kurt Mauser, Sebastian Weigle en Jorma Panula. Hij was assistent van Pierre Boulez bij het dirigenten project van de "Lucerne Festival Academy" en als "conducting Fellow" in Tangelwood door James Levine, André Previn en Bernard Haitink.

In het seizoen 2006/2007 was hij verbonden aan het Staatstheater Gärtnerplatz. Hij dirigeerde hier Gianni Schicchi, La Traviata, Die Entführung aus dem Serail, Die Zauberflöte, Hänsel und Gretel, Die Lustige Weiber von Windsor, Werther, en Cinderella (*Peter Maxwell Davis").

Met gastoptredens kwam hij o.a. bij het Konzerthausorchester Berlin, het Beethoven Ochester Bonn, de Staatskapelle Weimar, het Landestheater Innsbruck en bij het Münchener Kammerorchester.

Hij werkte mee aan radio producties met de MDR Sinfonieorchester Leipzig en de Bamberger Symphonikern. In 2003 met het door hem opgerichte "Junge Klangforum Mitte Europa", dat muzikanten uit Duitsland, Tsjechie en Polen verenigt had hij veel sucses, hij ontving o.a. de "Grant for Young Artists" in 2004, het "Praemium Imperiale" met de "Marion-Dönhoff-Preis"  de Zeitstiftung in 2005, en de "Europäischen Jugendorchesterpreis" van de stichting "Pro Europa" in 2006.

Vanaf het seizoen 2010/2011 is Christoph Altstaedt kapelmeester aan de Deutschen Oper am Rhein, en had hij zijn debuut bij het Symphonieorchester in Heinsingborg. 

* La Bohème (*Puccini)(Düsseldorf 03-10-2010 / Deutsche oper am Rhein)