Beikircher - Lukas Beikircher

Lukas Beikircher.jpg

dirigentGeboren in Bruneck (Zuid Tirol, Italie. De grootste stad in de Puster Valley).
Lukas Beikircher studeerde piano en compositieleer aan het Richard Strauss Koncervatorium München en meteen hierna volgde hij de studie dirigeren in Dresden. Al tijdens zijn opleiding werd hij assistent van Sir Colin Davis en Hartmuth Haenchen in het Operahuis Amsterdam. Hij was pianist bij de Violinvorspielle van de Staatskapelle Dresden, en hij had een compositie-opdracht aan de Philharmonie Köln.

Na zijn werk als koorleider aan het Staatstheater Braunschweig, werd hij eerste dirigent van de Stichting internationale Operaproducties Holland, en dirigeerde daar o.a. de opera`s Ariadne auf Naxos, Nabucco, Rigoletto en Carmen. Hierna werd hij aangenomen als eerste coördinator Kapelmeester aan het Staatstheater Darmstadt. Zijn repertoire was veelomvattend. Hij had o.a. de leiding van Der Rosenkavalier, Turandot, Aïda en Der Fliegende Hollander. Daarna werd Lukas Beikircher commisaris chefdirigent aan de Staatstheaters van Gärtnerplatz München.

Naast zijn vaste werk werd hij ook bekend door gastoptredens aan de bekende theaters, waaronder Rotterdam en Den Haag. Bij de Oper Krakau met Norma en het Theater Lodz met La Traviata en Rigoletto. Bij de Oper Szeged werd hij gevraagd voor Ariadne auf Naxos en in Bonn voor een concertante-uitvoeing van Adriana Lecouvreur. Ook dirigeerde hij orkesten met bekende namen. Met de RSO Bratislava bijvoorbeeld was hij o.a. in de Berliner Philharmonie en de Laeiszhalle Hamburg, de Bohuslav Martinu Philharmonie in München, de Glocke Bremen en in de München Herkulessaal. Hij had de leiding bij de operette Ein Walzertraum (*Oscar Straus).

* Die Csárdásfürstin (*Kalman)(Düsseldorf 14-12-2013/Oper am Rhein)