Baton - Patrick Baton

dirigent


Patrick Baton voltooide zijn universitaire studie, Romaanse taalwetenschappen, aan de universiteit van Luik, evenals een specialisme in de Italiaanse taal en literatuur aan de universiteit van Sienna in Toscane. Aan het Koninklijk conservatorium in Luik, behaalde hij een aantal prijzen, oa voor piano-, harmonie-  en muziekwetenschappen en voor koor en orkest-begeleiding.

Vervolgens studeerde hij aan het  "Conservatoire National de Toulon"  waar hij de eerste prijs kreeg voor lyrische opera. Hij was koormeester assistent van Philippe Herreweghe, en werkte ook met Laszlo Heltay, Michel Piquemal en Guy Reibel. Hij richtte  " L' Ensemble Vocal Forlane " op en met Patrick Davin " L' Orchestre Forlane ".

Er volgden nog vele uitnodigingen bij verschillende orkesten om te dirigeren. In het seizoen 1993/1994 in Luik bij La Traviata (*Verdi) Coppélia (*Delibes) en in 1994/1995 Candide (*Bernstein) Tosca (*Puccini ) in 1995/1996  Hello Dolly (*Herman) en Casse Noisette. Sinds die tijd is hij de vaste dirigent van de ORW. In 1996/1997 dirigeerde hij Princesse Czárdás (*Kálmán) La Traviata en Spartacus
 

* Don Pasquale (*Donizetti)(Luik 22-02-1997 / Opéra Royal De Wallonie)  

* Stiffelio (*Verdi)(Luik 16-01-1998 / Opéra Royal De Wallonie)