Calderon - Rani Calderon

dirigent  


Rani Calderon is geboren in Tel Aviv. Hij studeerde orkestdirectie, compositie en harmonie, piano, en contrapunt aan academie voor muziek in Tel Aviv en Jerusalem. Aansluitend hierop, studeerde hij in Dresden, Munchen, Florence en Parijs.

In 2003 dirigeerde hij Macbeth (*Verdi) voor het Radio Symfonie-orkest van Roemenië, in Santiago (Chili) Pagliacci en Gianni Schicchi en ook met de nieuwe productie van Orfeo ed Euridice (*Cluck) had hij hier veel succes. Aan de Volksoper van Wenen nam hij in 2004 de leiding op zich van Don Giovanni.

Hij werkte lange tijd samen met de New Israeli Opera, en assisteerde hier o.a. Gabrile Ferro, John Mauceri, Daniel Oren, Alberto Zedda, Jules Rudel en Asher Fisch tijdens de producties van Elektra, The Rake`s progress, Le Nozze di Figaro, Falstaff, la Bohème, Tosca, Madame Butterfly, Il Babiere di Siviglia, la Cenorentola,Werther en La Juive. Zelf leidde hij hier Die Zauberflöte en Rigoletto. Hij was assistent van Zubin Metha bij de Israel Philharmonic Orchestra.

In 2005 was hij chef-dirigent van het Ashdod Chamber Orchestra. Ook is hij regelmatig te horen in recitals, integrale pianosonates van Beethoven en een cyclus van Chopin. In de toekomst staat er nog veel werk voor hem op het programma, zowel opera`s als concerten.
 

* Il Viaggio a Reims (*Rossini)(Brussel 11-11-2005 / De Munt / La Monnaie)