Clark - Christina Clark

Christina Clark c

sopraan

Christina Clark werd geboren in Rochester (Minnesota). Al op 17 jarige leeftijd gaf zij haar eerste Lieder-avond voor publiek. Tijdens haar zangstudie aan de University of Michigan in Ann Arbor debuteerde zij als Rosina in Il Barbiere di Siviglia (*Rossini). Hierop volgden o.a. Frasquita in Carmen, Gretel in Hänsel und Gretel aan de Toledo Opera, en aan de Cleveland Opera Musetta in La Bohème.

In 1995 trad zij voor het eerst op in Duitsland tijdens het Kurt-Weill-Festival in Dessau o.a. als Polly Peachum in Die Dreigroschenoper. In 1997 was zij te gast aan der Deutschen Oper am Rhein, Düsseldorf als Clara in Porgy and Bess, met de New-York-Harlem-Productions.

In het seizoen 1999/2000 zong zij de titelrol uit de opera Treemonisha (*Scott Joplin) in St. Louis. Met veel overgave zingt zij ook Concert- en Liederenzang, en werd uitgenodigd in Israël, Hongarije, Tsjechië, de USA en Rusland.

Sinds het seizoen 2001/2002 is zij lid van Aalto-Musiktheater Essen en zong hier o.a. als Marzelline in Fidelio, als Najade in Ariadne auf Naxos, als Despina in Cosi fan Tutte, en als Gretel en Ännchen in Der Freischütz.

In het seizoen 2004/2005 zagen we haar als Valencienne in Die lustige Witwe, als Papagena in Die Zauberflöte en als Despina in Cosí fan Tutte. En vervolgens als Nannetta in Falstaff, als Tytania in A Midsummer Night's Dream en als Lois Lane in de Musical "Kiss me, Kate" (*Cole Porter). 
 

* A Midsummer Night`s Dream (*Britten)(04-02-2005 / Aalto-Musiktheater Essen)(Tytania)(sopraan)

* Un Ballo in Maschera (*Verdi)(Essen 20-05-2009 / Aalto-Musiktheater Essen)(Oscar)(sopraan)