Chikviladze - Ramaz Chikviladze

Ramaz Chikviladze.jpg

bas


Ramaz Chikviladze studeerde zang aan het Konservatorium Tiflis. In 1955, dit was nog tijdens zijn studie debuteerde hij aan de Staatsoper van Tiflis. In 2003 sloot hij zich aan bij het jonge ensemble van de Staatsoper in München. Daarna zong hij als gast de rol van Don Prudenzio bij het Festival Giovane in Pesaro en in 2004 stond hij op de bühne in Tel Aviv o.l.v. Asher Fisch.

Aan de Bayrischen Staatsoper zong hij o.a. de rol van Capulet in Romeo en Juliette (*Gounod) o.l.v. Marcello Viotti. Van 2005-2008 was deze bas ensemblelid van het Theater Dortmund. Hij was hier te bewonderen als Fafner in Das Rheingold, Leporello in Don Giovanni en als Osmin in Die Entführung aus dem Serail.

Aan de Oper von Tel Aviv nam hij in het voorjaar van 2009 de titelrol op zich van Mefistofele (*Boitos). Als lid van het Theater Bonn vertolkte hij de rol van Tom in Un Ballo in Maschera, Sarasto in Die Zauberflöte en als Osmin in Die Entführung aus dem Serail.

Ook zong hij de rol van Aartsbisschop in Król Roger (De Koning en het Hert). een opera in 3 aktes van (*Karol Szymanowski). Recent waren zijn rollen in Die Liebe zu den Drei Orangen, Káta Kabanova, L`Elisir D`Amore en Rigoletto.


* Káta Kabanova (*Janácek)(Bonn 05-06-2010 / Oper der Stadt Bonn)(Dikoj)(bas)

* Carmen (*Bizet)(Bonn 20-02-2011 / Oper der Stadt Bonn)(Zuniga)(bas)

* La Sonnambula (*Bellini)(Bonn 21-10-2011/Oper der Stadt Bonn)(Graaf Rodolfo)(bas)

* Norma (*Bellini)(Bonn 31-03-2013/Oper der Stadt Bonn)(Oreveso)(bas)