Covatta - Roberto Covatta

Roberto Covatta

tenor


Geboren in Turijn. Hij studeerde met de sopraan Rosetta Noli en volgde Masterclasses bij Luciana Serra en Ugo Benelli. Hij werd winnaar van een studiebeurs, uitgereikt door CEE, nam deel aan masterclasses voor zangers uit het Teatro Regio in Turijn en het Teatro alla Scala in Milaan als deelnemer van het koor.

Roberto Covatta werd finalst bij meerdere internationale competities, en in 2002 maakte hij zijn debuut als Dr. Cajus in Falstaff in Montepulciano o.l.v. Dieter Kaegi met als tegenspelers Luciana Serra als Alice en Angelo Romero als Falstaff. Naar aanleiding hiervan kreeg hij de uitnodiging om de rol te zingen van Ramiro in La Cenorentola (*Rossini). Hierna volgden andere belangrijke rollen, in 2003 in Dublin die van Flavio in Norma, in 2004 als Spoletta in Tosca en in Amsterdam als Matteo Borsa in Rigoletto. Hij kreeg uitnodigingen van de meest belangrijke theaters en festivals in Europa. Enkele daarvan, als Goro in Madama Butterfly, Tybalt in Romeo et Juliette, Nomanno in Lucia di Lammermoor, en Pang in Turandot,

Covatta zong ook in Volo di Notte (Dallapiccola), Mozart e Salieri (Rimski Korsakov), en in Don Giovanni. In 2012/2013 zong hij in Brussel als Jeppo Liverotto in Lucrezia Borgia en in 2013/2014 als Matteo Borsa in Rigoletto, Normanno in Lucia di Lammermoor en als Gerardo in Gianni Schicci in Florence.


* Lucrezia Borgia (*Donizetti)(Brussel 23-02-2013/ De Munt / La Monnaie/Cirque Royal)(Jeppo Liverotto)(tenor)