Cifolelli - Stefan Cifolelli

Stefan Cifolelli

tenor


Stefan Cifolelli is geboren in Antwerpen. Hij studeerde zang aan het Concervatorium van Brussel bij Marcel Vanaud en Pascale Devreese, en volgde masterclasses bij Vera Rosza, Sarah Walker, Tom Krause en Loh Siew-Tuan. Momenteel vevolmaakt hij zich bij Vittorio Terranova in Milaan. Hij behaalde tal van prijzen, waaronder de Vera Rosza-prijs als veelbelovende jonge zanger van het jaar 2002 en bereikte de halve finale van de Koningin Elisabeth-wedstrijd 2011.

Tot de opera-rollen die hij zong behoren die van Pong in Turandot (*Puccini) in Maleisië, Alphonse in La Muette de Portici (*Auber) en Bobinet in La vie Parisienne (*Offenbach) in De Bijloke te Gent. Don Luigino en Zefirino in Il viaggio a Reims (*Rossini) en diverse rollen in Bianca e Falliero, Adeleide di Borgogna en La Gazza Ladra voor het Rossini-festival in Pesaro. Tonio in La fille du Regiment (*Donizetti) zong hij in Bulgarije, Tamino in Die Zauberflöte (*Mozart) in de Opéra Royal de Wallonie, Gianetto in La Gazza Ladra (*Rossini) voor her Festival van Wildbad en Elvino in La Sonnambula (*Bellini), Arturo in I Puritani (*Bellini) in het Landestheater Niederbayern (Duitsland). Ook was Stefan Cifolelli te horen in de titelrol in Faust (*Gounod), als Don Ottavio in Don Giovanni (*Mozart) en Nadir in Les Pêcheurs de Perles (*Bizet) op de Classic Openair in Solothurn (Zwitserland), waar hij recent zong als Almaviva in Il Barbiere di Siviglia (*Rossini).

In 2001 werd hij lid van de Opera Studio van de Munt en werkte hij mee aan A Nidsummer Night`s Dream (*Britten), Wozzeck (*Berg) en Don Giovanni. Ook was hij in de Munt te bewonderen in Don Pasquale (*Donizetti) en Eliogabalo (*Cavalli). Daarnaast werkte hij mee aan het recitel Péchés de Vieilesse (*Rossini). Recentelijk zong Cifolelli de rol van Lucio in Otello (*Rossini) in een concertante uitvoering, en in het seizoen 2012/2013 zong hij opnieuw in een concertante versie de rol van Benvolio in Roméo en Juliette (*Gounnod)

Op het concertpodium zong hij The Messiah (*Handel) en La Petite Messe Solonnelle (*Rossini). Binnenkort zingt hij de Mis in C (*Beethoven) in het Paleis voor Schone Kunsten van Brussel, Melktal Fils in Guillaume Tell (*Grétry) in de Opéra Royal de Wallonie, en Prins Sou-Chong in Das land des Lächelns (*Lehar) voor Classic Openair in Solothurn. Later in 2012 maakt hij zijn debuut in de Komische Oper Berlin als Ferrando in Cosi fan Tutte (*Mozart)

De discografie van Stefan Cifolelli bevat een opname van La Donna del lago (*Rossini). 

 

* Lucrezia Borgia (*Donizetti)(Brussel 23-02-2013 / De Munt / La Monnaie/Cirque Royal)(Oloferno Vitellozzo)(tenor)

* Guillaume Tell (*Grétry)(Luik 15-06-2013 /Opéra Royal De Wallonie)(Melktal, zoon)(tenor)